Відділ податкової міліції у Фрунзенському районі м. Харкова виявив факт ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Як повідомили "SQ" в Управлінні податкової міліції ДПА в Харківській області, керівник оптової фірми, основним видом діяльності якої є торгівля промисловими товарами, протягом 2006-2007 рр. шляхом перекручування податкової звітності умисно ухилився від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів загальною сумою понад 1,5 млн. грн.

За даними ДПА, зараз вживаються заходи щодо встановлення ліквідного майна для погашення заподіяного державі збитку, а також осіб, причетних до скоєння злочину. Прокуратурою Фрунзенського району м. Харкова порушена і розслідується кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.

Довідка "SQ". Ч.3 ст.212 КК України - умисне ухилення від сплати податків, вчинене посадовою особою підприємства, раніше судимою за ухилення від сплати податків або якщо воно призвело до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах. Карається позбавленням волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.