Харківський районний суд засудив 46-річну мешканку Харківського району області до 14 років позбавлення волі за вбивство двоюрідного брата (за ч.1 ст. 115 КК України). Про це 13 жовтня повідомив офіційний сайт прокуратури Харківської області.

Суд установив, що у вересні 2009 р. вона, посварившись із двоюрідним братом у його будинку, схопила молоток та вдарила ним брата по голові не менше 10 разів, завдавши тяжкі тілесні ушкодження, в результаті чого той помер. Вирок суду ще не набув чинності, оскільки представник потерпілого і державний обвинувач подали апеляції. Підсудна свою провину не визнала.

Крім цього, Харківський районний суд 30 вересня засудив 32-річного мешканця Харківського району до 7 років позбавлення волі за спробу вбивства свого приятеля (за ч.1 ст.115 КК України). Суд установив, що в лютому 2008 р., перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, посварившись зі знайомим, підсудний схопив сокиру і вдарив нею приятеля два рази по голові. Від отриманих травм останній втратив свідомість, і нападник, бачачи, що чоловік без ознак життя, припинив наносити удари. Тим часом потерпілий вижив. Вирок суду не набув чинності, оскільки ще не минув час на внесення апеляцій.