Співробітники Головного управління МВС України в Харківській області виявили факт продажу в одному з магазинів у ТЦ "Барабашово" підробленої продукції торговельних марок "Adidas" та "Nike". Про це 10 жовтня повідомив сайт облуправління МВС.

Інформація про реалізацію на території Харківської області контрафактних товарів згаданих торговельних марок надійшла до міліції на початку вересня. При первинному візуальному огляді було встановлено, що продукція з магазину у ТЦ "Барабашово" містить ознаки підробки. Товар вилучили та направили на дослідження. Згідно з висновками представників компанії "Adidas Internacional Marketing BV", "Adidas AG" і компанії "Nike Internacional", розташованих на території України, надані зразки - підроблені. Торгівля ними завдала вищезазначеним компаніям матеріального збитку на суму 1 млн. 527 тис. 274 грн.

Прокуратура Київського району Харкова порушила кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 та ч.3 ст.229 Кримінального кодексу України (незаконне використання знака для товарів і послуг). Зараз прокуратура проводить слідство.