Прокуратура Харківської області направила до суду кримінальну справу за обвинуваченням слідчого одного з райвідділів Харківського міськуправління Головного управління МВС України в Харківській обл. та начальника відділу податкової міліції Державної податкової інспекції одного з районів Харкова. Про це повідомив "SQ" заступник начальника відділу нагляду за розслідуванням кримінальних справ слідчих органів прокуратури Харківської області Андрій Кругляков.

Розслідування встановило, що слідчий проводив досудове слідство у кримінальній справі, порушеній 7 серпня за фактом пред'явлення податкової інспекції одним з ТОВ декларації з оплати ПДВ з підробленим підписом. Під час розслідування справи слідчий і представник податкової інспекції вимагали у керівника підприємства хабара у 10 тис.дол. Обидва працівники правоохоронних органів на той момент перебували у відпустці і не мали права робити в кримінальній справі ніяких процесуальних та перевірочних дій.

Керівник підприємства передав хабара через третю особу слідчому, після чого останній був спійманий "на гарячому". Зараз обвинувачені відсторонені від обійманих посад і дали підписку про невиїзд.