Еще около 40 курсантов Харьковского университета воздушных сил госпитализированы с подозрением на отравлениеЩе близько 40 курсантів Харківського університету повітряних сил ім.І.Кожедуба госпіталізовані з підозрою на харчове отруєння. Як повідомили "SQ" у регіональному медіа-центрі Міноборони, у курсантів ті ж симптоми, що й у раніше госпіталізованих, - підвищена температури тіла і нудота. У медчастині університету знаходяться близько 70 осіб, через брак місць там встановлюються додаткові ліжка.

Також у медіа-центрі відзначили, що самопочуття курсантів, яких госпіталізували 7 листопада, покращилося, але лікарі поки їх не виписують. "Ще день-два вони будуть знаходитися під спостереженням, поки не стануть відомі результати аналізів", - підкреслили в медіа-центрі.

Довідка "SQ". 7 листопада до інфекційного відділення Військово-медичного клінічного центру Північного регіону були госпіталізовані 10 курсантів. Хворим поставили діагноз "гострий гастроентероколіт з легким перебігом". У медчастині Харківського університету повітряних сил ім.І.Кожедуба були госпіталізували ще 29 курсантів.

Епідеміологічне розслідування проводять фахівці 108-го регіонального санітарно-епідеміологічного загону та лікарі інфекційного відділення Військово-медичного клінічного центру. Зокрема, для визначення причин захворювання взяті проби готової їжі та питної води. У медіа-центрі відзначили, що результати аналізів будуть відомі не раніше вечора 10 листопада.