Апеляційний суд Харківської обл. засудив 25-річного мешканця Чугуївського району до довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це 2 липня повідомив "SQ" державний обвинувач, прокурор Олександр Ковальчук.

Суд встановив, що на початку вересня 2006 р. засуджений підшукував житло в м. Харкові. Він познайомився з літньою жінкою, яка проживає в однокімнатній квартирі разом зі співмешканцем. Вона розповіла йому, що у неї немає рідних і близьких у Харкові, і вона має намір виїхати на тривалий термін до родичів у Росію. Господиня запропонувала гостеві сплатити їй орендну плату за три роки наперед в сумі, еквівалентній 2 тис. 500 дол. Однак хлопець не хотів платити і вирішив убити господиню.

Під час наступної зустрічі в жовтні 2006 р. засуджений завдав жінці удар цеглиною по голові, після чого задушив її шнуром. Коли у квартиру прийшов співмешканець господарки, хлопець убив і його. Тіла втопив у ставку. Шляхом різних маніпуляцій вбивця незаконно проживав у цій квартирі більше двох років, аж до затримання його співробітниками міліції.

Крім того, він вступив в злочинну змову з іншим харків'янином для здійснення грабежу. У січні 2009 р. вони проникли на територію фірми, відкрили засув двері складського приміщення, побили охоронця, шарфом зав'язали йому рот, зв'язали і намагалися викрасти будівельні матеріали на суму понад 4 тис.грн. Однак охоронцеві вдалося звільнити руки і повідомити про злочин. Міліція прибула вчасно. Подільник засуджений на 4 роки позбавлення волі.

Вирок суду ще не набув чинності.