Балаклійський районний суд Харківської області засудив 19-річного мешканця Шевченківського району до довічного позбавлення волі за скоєння особливо тяжких злочинів. Молодий чоловік раніше був неодноразово судимий за вчинення умисних корисливих тяжких злочинів. Про це 2 березня повідомив сайт прокуратури області.

Звільнившись достроково з місць позбавлення волі в березні 2011 р., зловмисник, перебуваючи в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння, проник увечері у двір до самотньої літньої жінки, щоб заволодіти її майном. На порозі будинку він зустрів сторонню жінку і почав її бити кулаками. Після того, як жінка впала на бетон, він ще кілька разів ударив її по голові. Пізніше жінка померла у лікарні: причиною стала важка черепно-мозкова травма.

Проникнувши до будинку через незачинені двері, злочинець збив з ніг господарку - 84-річну жінку, яка вийшла на шум. Наступного дня вона теж померла в лікарні в результаті отриманої черепно-мозкової травми.

Забігши до будинку, зловмисник увірвався до спальні, з якої на шум вибігла жінка, що знаходилася в гостях у господині будинку. Вдаривши її головою об одвірок і погрожуючи ножем, він вимагав дати йому коштовності і гроші. Але жінка чинила опір і вихопила з рук злочинця кухонний ніж, проте він усе ж зміг нанести їй удар ножем у живіт. Жінка спробувала втекти, кличучи на допомогу сусідів. Почувши шум, чоловік утік з місця злочину, прихопивши викрадені прикраси, ювілейну медаль, срібну сережку та мобільний телефон.

Вирок суду ще не набув чинності.