Учора близько 12.00 у районі ринку ХТЗ чоловік відкрив стрілянину і поранив двох людей. Чоловік і жінка були доправлені до лікарні швидкої та невідкладної допомоги з вогнепальними пораненнями.

У Центрі громадських зв'язків Головного управління МВС України в Харківській області підтвердили цю інформацію і повідомили, що той, хто стріляв, сховався, проте зараз уже затриманий співробітниками міліції у себе вдома. Подробиці з'ясовуються.

Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, 1 березня до чергової частини Орджонікідзевського райвідділу надійшло повідомлення про те, що невідомий чоловік відкрив стрілянину зі зброї в одному з кафе на ринку по вул. Косіора. На місце події виїхало керівництво Харківського міськуправління міліції, слідчо-оперативна група Орджонікідзевського райвідділу, експерти-криміналісти та кінологи.

Міліціонери встановили, що близько 11.30 до кафе зайшов чоловік і почав вимагати у працівників закладу випивку і закуску. Коли йому відмовили, він витягнув пістолет і почав стріляти вгору. Після цього він вирушив до іншого кафе, де, також погрожуючи зброєю, вимагав у бармена безкоштовну випивку.

У результаті хуліганських дій зловмисника двоє відвідувачів кафе, чоловік і жінка, отримали вогнепальні поранення в руку і плече. Чоловік з пістолетом тим часом пішов з кафе. За кілька годин його затримали. Підозрюваному 39 років, він ніде не працює. У нього вилучили бойовий пістолет "ТТ" калібру 7,62 мм і патрони. Зараз міліціонери з'ясовують місце придбання зброї. Пістолет і патрони передані на експертизу.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.15, ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України (замах на умисне вбивство). Підозрюваному загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.