Двоє чоловіків скоїли розбійний напад на реалізатора хлібного кіоску в Харкові, на вул. Селянській (район Новожаново). Як повідомив 1 березня сайт Головного управління МВС України в Харківській області, це сталося 26 лютого. Повідомлення про подію надійшло вночі до чергової частини Жовтневого райвідділу міліції.

Правоохоронці, які виїхали на місце події, крім потерпілої побачили там одного із зловмисників, якого тримали за руки місцеві мешканці. Продавщиця розповіла міліціонерам, що близько опівночі вона почула стук у вікно кіоску, і коли відкрила вікно, то побачила направлену на неї зброю. Невідомий чоловік погрожував їй розправою і вимагав грошей. У цей же час його подільник розбив вікно, проник до кіоску і викрав з каси 150 грн. Обидва зловмисники стали тікати. Почувши крики про допомогу, перехожі змогли затримати одного з них: чоловік не міг швидко бігти через те, що підвернув ногу.

Другого зловмисника правоохоронці затримали за кілька годин. Ним виявився 27-річний безробітний мешканець Харківської області. У нього вилучили речові докази - пневматичний пістолет калібру 4,5 мм.

Також правоохоронці встановили, що підозрювані раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за ст.296 (хуліганство) і 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. До того ж з'ясувалося, що 27-річний затриманий у 2008 р. уже був засуджений за пограбування цього ж кіоску.

Слідчий відділ Жовтневого райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, або особою, яка раніше вчинила розбій або бандитизм). За скоєння злочину зловмисникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від семи до десяти років з конфіскацією майна.