Європейський парламент визнав, що надання Україні перспективи членства в Європейському Союзі відповідає інтересам України та ЄС. Про це йдеться у спільній резолюції п'яти політичних сил Європарламенту, прийнятій на його засіданні, повідомили "Українські новини".

Згідно з резолюцією, зустріч президента України Віктора Януковича з представниками Ради ЄС та Єврокомісії повинна відбутися до саміту Україна-ЄС у грудні.

Крім того, політсили Європарламенту висловили жаль з приводу вироку екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко, який, на їхню думку, "є порушенням прав людини і зловживанням судовою владою для політичного придушення провідного опозиційного політика України". Вони також закликають українську владу забезпечити справедливість, прозорість і неупередженість оскарження Ю.Тимошенко цього вироку і наполягають на наданні їй можливості брати участь у майбутніх виборах в Україні. На їхню думку, стаття 365 Кримінального кодексу, за якою Ю.Тимошенко був винесений вирок, не відповідає стандартам ЄС та ООН. Також євродепутати висловили стурбованість у зв'язку зі справою стосовно колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

При цьому в резолюції наголошується, що відмова переглянути вирок Ю.Тимошенко може спричинити за собою труднощі з ратифікацією та укладенням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Європарламент розглядав резолюцію щодо України у зв'язку з тим, що 11 жовтня Печерський райсуд Києва засудив Ю.Тимошенко до семи років в'язниці.