В Украине представили национальное меню из 10 блюд, которое будут предлагать гостям Евро-2012

Національне меню України було представлене 20 березня 2012 р. у рамках конкурсу "Смакуй, країно!". Як повідомив портал "AgroNews", президент асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Алекс Ліссітса та міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк представили десять популярних традиційних українських страв, рецепти яких були відібрані спеціальною комісією (до її складу увійшли історики, етнографи, ресторатори та шеф-кухарі) з більш ніж тисячі запропонованих варіантів. З цієї десятки буде вибране найкраще національне блюдо України.

До національного меню України увійшли: борщ український, капусняк запорізький, холодець, сало з часником, деруни традиційні, ковбаса домашня, млинці з сиром, порося запечене з гречаною кашею, вареники з капустою і грибами і пиріг з яблуками.

Це меню буде представлене в ресторанах-партнерах конкурсу "Смакуй, країно!" в містах України, що приймають матчі Євро-2012: Києві, Донецьку, Львові та Харкові.