Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього народного депутата України Віктора Лозінського до 15 років позбавлення волі за вбивство мешканця Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю та боєприпасами. Відповідний вирок колегія суддів оголосила сьогодні, 20 квітня, повідомив "Кореспондент".

Окрім того, суд засудив колишнього прокурора Голованівського району Євгена Горбенка до 9 років позбавлення волі, екс-начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 3 роки (без відбування покарання) і єгеря Голованівського лісництва Василя Перепелицю- до 4 років позбавлення волі.

Адвокат В.Лозінського Віктор Грицюк заявив журналістам, що вирок суду буде оскаржений в апеляційному порядку. Вирок може бути оскаржений протягом 15 днів.

Довідка "SQ". 16 червня 2009 р. на території мисливських угідь у Кіровоградській області внаслідок зіткнення з народним депутатом від БЮТ В.Лозінським, районним прокурором Є.Горбенком і начальником райвідділу міліції М.Ковальським загинув місцевий мешканець Валерій Олійник 1954 року народження.

Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 ст.121 (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, що призвело до смерті потерпілого).

3 липня 2009 р. Верховна Рада позбавила В.Лозинського депутатських повноважень, після чого Печерський райсуд Києва дав дозвіл на його затримання і доставку до суду.

30 липня 2009 р. В.Лозінський був оголошений у міжнародний розшук. Він добровільно здався в Києві 1 березня 2010 р. після 8 місяців розшуку.

3 березня 2010 р. Печерський районний суд Києва обрав В.Лозінському запобіжний захід у вигляді арешту.

Генпрокуратура просила застосувати для екс-депутата вищу міру покарання - довічне ув'язнення.