Верховна Рада (ВР) прийняла постанову "Про кошторис ВР на 2012 р.". Як повідомило інформагентство УНІАН, на засіданні парламенту це питання не обговорювалося, ніякі цифри не називалися. Постанова була проголосована без усяких обговорень.

Як повідомив журналістам голова Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Володимир Макеєнко, кошторисом передбачені видатки в сумі 869 млн.грн. На здійснення законодавчої діяльності ВР передбачено близько 460 млн.грн., витрати на оплату праці з нарахуваннями для народних депутатів, у тому числі їх помічникам і консультантам, складають близько 279 млн.грн. На проживання народних депутатів передбачено близько 20 млн.грн., а на виступи в ЗМІ - 2,5 млн.грн.

Також голова комітету зазначив, що в кошторисі передбачені 5 млн.грн. для сплати внесків до міжнародних організацій, а для Управління справами передбачені 179 млн.грн. Окрім того, 8 млн. 700 тис. грн. передбачені для інституту законодавства, 1 млн. 600 тис. грн. - на їдальню. За словами В.Макеєнка, для дирекції телепрограм передбачені 12 млн. грн., для газети "Голос України" - 14 млн. 700 тис. грн., Для журналу "Віче" - 3 млн. грн.