Ленінський районний суд Луганська засудив Романа Ландіка, сина народного депутата від Партії регіонів Володимира Ландіка, до трьох років позбавлення волі з відстрочкою на два роки. Про це повідомив "УНІАН".

Суд також зобов'язав Р.Ландіка не виїжджати за межі місця проживання без дозволу правоохоронних органів. Окрім того, суд змінив запобіжний захід з утримання під вартою на підписку про невиїзд і звільнив Р.Ландіка з-під варти у будівлі суду.

Довідка "SQ". 4 липня 2011 р. уночі в ресторані "Баккара" у Луганську депутат Луганської міськради Р.Ландік побив модель Марію Коршунову. Відеозапис побиття потрапив в Інтернет. Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу стосовно Р.Ландіка за ч.3 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. Р.Ландік намагався втекти з України, був оголошений у розшук, пізніше затриманий у Краснодарі (Росія). 21 вересня Р.Ландіка екстрадували з Росії до України. 26 вересня Ленінський районний суд Луганська залишив Р.Ландіка під вартою до винесення вироку. 31 жовтня стало відомо, що Р.Ландік і М.Коршунова підписали мирову угоду. 8 грудня М.Коршунова підтвердила в суді отримання компенсації в розмірі 5 тис. дол. 9 грудня батько обвинуваченого В.Ландік заявив, що передав дівчині 320 тис.грн.