Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ визнав незаконним закриття у 2004 р. кримінальної справи, порушеної проти свекра Юлії Тимошенко Геннадія Тимошенка й колишнього головного бухгалтера корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) Антоніни Болюри, але закрив провадження у справі в зв'язку із закінченням терміну давності. Про це повідомило інформагенство "РБК-Україна".

У постанові сказано: "касаційну скаргу заступника Генерального прокурора задовольнити, постанову Шевченківського районного суду Києва про закриття кримінальної справи за ст.6 п.2 скасувати, закрити справу у зв'язку із закінченням терміну давності".

Довідка "SQ". Генпрокуратура (ГПУ) відновила розслідування чергової кримінальної справи щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко. Їй ставляться в провину розкрадання бюджетних коштів та ухилення від сплати податків при здійсненні розрахунків за газ корпорацією ЄЕСУ. Відновивши справу, ГПУ звернулася до судових інстанцій з проханням дозволити розслідування стосовно "співучасників Ю.Тимошенко" у зв'язку з нововиявленими обставинами. Зокрема, йдеться про колишнього гендиректора ЄЕСУ, свекра екс-прем'єра Геннадія Тимошенко й екс-керівників корпорації - Євгена Шага, Лідію Сокольченко й Антоніну Болюру. Всі вони також підозрюються ГПУ в розкраданні бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків. Кримінальні справи стосовно них були закриті Шевченківським райсудом у грудні 2004 р.