40% мешканців України планують провести літню відпустку у себе вдома, ще 10% поїдуть в інші міста і села. Такі результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг". Як повідомили "SQ" у соціологічній групі, 17% опитаних планують цього літа відпочити на Чорному морі, 8% - на Азовському морі, 5% - у Карпатах, 2% - на Закарпатті, 3% планують відпочивати цього літа за кордоном. Кожен шостий опитаний заявив, що він, найімовірніше, не буде відпочивати цього літа.

Серед улюблених видів відпочинку 39% опитаних назвали відпочинок на морі, 24% - поїздки на природу. 19% опитаних люблять відпочивати на дачі чи городі, 15% - лікуватися в санаторіях. 14% вибирають відпочинок, пов'язаний з екскурсіями, відвідуванням визначних пам'яток і музеїв, 13% - подорожі. 14% опитаних серед улюблених видів відпочинку назвали рибалку, 4% - походи, 4% - відпочинок у горах, 2% - полювання. Улюбленим видом транспорту для подорожей більшість опитаних назвали автомобіль (45%), далі йдуть поїзд (27%) і автобус (22%). Тільки 6% опитаних люблять подорожувати на велосипеді, 5% - на літаку, 2% - на мотоциклі, 1% - автостопом.

Довідка "SQ". Опитування проведене 26 травня - 2 червня. Опитано 2 тис. осіб методом особистого інтерв'ю. Похибка дослідження - не більше 2,2%.