Народного депутата Н. Королевскую исключили из фракции Блока Юлии ТимошенкоНародного депутата Наталію Королевську виключили з фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" (БЮТБ). Про це 14 березня повідомило інформагентство "РБК-Україна" з посиланням на народного депутата від фракції БЮТБ Василя Кравчука.

"Сьогодні на ранковому засіданні фракції було прийняте рішення про виключення з фракції БЮТБ депутата Н.Королевської", - заявив В.Кравчук. При цьому причини виключення В.Кравчук не назвав. Пізніше голова Верховної Ради Володимир Литвин на сесії парламенту оголосив це рішення фракції.

Крім того, заяву про вихід з фракції БЮТБ написав депутат Євген Суслов.

Як повідомив сайт партії "Батьківщина", Н.Королевська була виключена зі складу фракції з таких причин:

- журналісти навели факти систематичного підкупу Н.Королевською і її політичною партією засобів масової інформації, що є "неприпустимим порушенням депутатської і людської етики, ігноруванням демократичних принципів свободи слова";

- Н.Королевська не голосувала за включення до порядку денного сесії Верховної Ради постанови з вимогою негайного виконання рекомендацій про звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів, викладених у резолюції ПАРЄ, що є порушенням фракційної дисципліни, політичних та ідеологічних основ діяльності опозиції;

- систематична співпраця Н.Королевської з Адміністрацією президента України, зокрема, повне сприяння влади у проведенні масштабної рекламної кампанії Н.Королевської.

Крім того, на засіданні фракції було оголошено догану Є.Суслову за порушення фракційної дисципліни при голосуванні за постанову про виконання вимог резолюції ПАРЄ.

Довідка "SQ". У грудні 2011 р. Н.Королевська, яка була до того членом партії ВО "Батьківщина", очолила Українську соціал-демократичну партію.