Верховна Рада Україна (ВР) сьогодні, 13 січня, прийняла проект постанови № 9698 про відкликання Андрія Шевченка (фракція Блоку Юлії Тимошенко) з посади голови комітету з питань свободи слова та інформації. За таке рішення проголосували 245 народних депутатів. Проект постанови ініціювала народний депутат від фракції Партії регіонів, заступник голови парламентського комітету з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко. Про це повідомила "РБК-Україна".

У ході розгляду відповідного питання О.Бондаренко заявила, що головуючий у комітеті з питань свободи слова та інформації має бути представником опозиції. "Є рішення більшості, більшості в комітеті і більшості в парламенті, що головуючий у комітеті повинен бути представником опозиції. Це офіційна заява. Ніхто з Партії регіонів на цю посаду не претендує", - сказала вона. Перед розглядом питання О.Бондаренко звинуватила А.Шевченка в порушенні законодавства і зловживанні службовим становищем.

У свою чергу А.Шевченко, виступаючи перед народними депутатами, заявив, що свою відставку сприймає спокійно. "Я вважаю, що в такій ситуації необхідна не тільки моя відставка, а й відставка всього комітету і відставка всього парламенту", - зазначив він.

"Мені дуже шкода, що так виходить, тому що я не один раз говорив про те, що на цій посаді має бути не просто опозиційний депутат, але й особисто Андрій Шевченко", - заявив В.Литвин.