Президент України Віктор Янукович звільнив з посади заступника глави Адміністрації президента Ганну Герман, Андрія Портнова, Марину Ставнійчук, Андрія Гончарука, Юрія Ладного, Олега Рафальського і Станіслава Скубашевського. Про це йдеться у відповідних указах від 5 квітня, розміщених на офіційному сайті президента.

Іншими указами С.Скубашевський та О.Рафальський перепризначені на посади заступника голови Адміністрації президента, а Г.Герман, А.Гончарук, А.Портнов, О.Лукаш, Ю.Ладний і М.Ставнійчук призначені радниками президента.

Крім того, Г.Герман призначена керівником Головного управління з гуманітарних та суспільно-політичних питань Адміністрації президента, Ю.Ладний - керівником Головного управління державного протоколу і церемоніалу Адміністрації президента. А.Гончарук очолив Головне управління з питань міжнародних відносин, А.Портнов - Головне управління з питань судоустрою Адміністрації президента. О.Лукаш призначена представником президента в Конституційному Суді, а М.Ставнійчук - керівником Головного управління з питань конституційно-правової модернізації Адміністрації президента.

Довідка "SQ". Сьогодні В.Янукович своїм указом скоротив штат Адміністрації президента України, затвердивши граничну чисельність працівників у кількості 514 штатних одиниць. Згідно указу, у складі адміністрації буде перший заступник і два заступники голови Адміністрації президента. У глави Адміністрації президента було два перших заступники - Ірина Акімова та Олена Лукаш, а також шість заступників - Андрій Портнов, Андрій Гончарук, Юрій Ладний, Олег Рафальський, Станіслав Скубашевський і Ганна Герман.