Президент України Віктор Янукович вважає неефективною роботу гуманітарного блоку Кабінету міністрів. Як повідомили "Українські новини", про це він заявив 3 червня на виїзному засіданні Ради регіонів у Криму.

"Ми повинні визнати, що гуманітарна політика держави в сфері освіти, культури, молоді неефективна, майже на нулі освітня робота. Я хочу сказати, що гуманітарний блок уряду сьогодні заслуговує дуже низької оцінки", - підкреслив президент.

В.Янукович також заявив, що політичний радикалізм, прояви якого спостерігаються останнім часом, породжується не тільки економічними причинами, а й гуманітарними. Він звернувся до міністра культури Михайла Кулиняка з вимогою активізувати роботу в сфері протидії появі радикалізму. "Будете сидіти, як ви зараз сидите, - це закінчиться погано", - заявив президент.

З таким же попередженням В.Янукович звернувся до міністра освіти і науки Дмитра Табачника та голови Державної служби з питань молоді та спорту Равіля Сафіулліна. "Я хочу попередити вас: якщо ви будете проводити таку політику, яка сьогодні не об'єднує молодь, а примушує її виходити на вулиці з різними гаслами, ви закінчите тим, чим закінчили ваші попередники на минулому засіданні уряду. Це дуже швидко закінчиться", - заявив він.

Довідка "SQ". 1 червня після засідання Кабміну В.Янукович звільнив віце-прем'єр-міністра Віктора Тихонова, заступника міністра регіонального будівництва та ЖКГ Юрія Хіврича та голови Севастопольської горгосадмінітстраціі Валерія Саратова.