Прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що перший заступник міністра будівництва і житлово-комунального господарства Юрій Хіврич не впорався із забезпеченням уніфікації тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це він заявив на розширеному засіданні Кабінету міністрів за участю президента України Віктора Януковича, повідомили "Подробиці".

"Що заважало до цього дня запровадити єдиний у державі алгоритм тарифоутворення і дати людям справедливу ціну на послуги ЖКГ? Треба визнати, що насамперед це безвідповідальність та інертність Міністерства ЖКГ і регіональних державних адміністрацій", - заявив М.Азаров. "Вони не побачили кричущу несправедливість у тарифах, змирилися з диктатом тих, хто робить свій бізнес на комунальні послуги", - додав прем'єр.

За словами М.Азарова, на засіданні Кабміну буде розглянуте питання відповідальності за втрату контролю в даній сфері керівниками Дніпропетровської, Луганської, Запорізької, Херсонської, Житомирської областей та Севастополя. Кабінет міністрів запропонував В.Януковичу ухвалити кадрові рішення стосовно деяких губернаторів і керівництва Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства "у зв'язку з незадовільною ситуацією в житлово-комунальній сфері, яка склалася в регіонах".

Довідка "SQ". В.Янукович неодноразово критикував Кабмін і прем'єр-міністра за недостатню роботу щодо введення в Україні єдиних тарифів ЖКГ.