Спільна робоча група, до якої увійшли представники нідерландсько-британської нафтогазової компанії "Shell", Харківської облдержадміністрації (ХОДА), територіальних органів міністерств і відомств у Харківській області, створена після зустрічі представників ХОДА з керівництвом компанії. Як повідомив офіційний сайт ХОДА, про це повідомив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов.

За його словами, зараз робоча група погоджує всі питання, які стосуються можливої ​​реалізації інвестиційного проекту з розвідки та розробки газу з твердих порід на території Юзівської газової площі, яка частково розташовується на території Харківської області. "Нам важливо відпрацювати весь спектр питань - економічних, екологічних, соціального партнерства з потенційним інвестором. І відпрацювати ці питання в найкоротші терміни на високому якісному рівні для того, щоб ще один всесвітньо відомий логотип з'явився на інвестиційній карті Харківщини", - зазначив Ю.Сапронов .

Довідка "SQ". "Royal Dutch Shell" - нідерландсько-британська нафтогазова компанія, у 2010 р. - восьма за величиною компанія у світі. Веде геологічну розвідку і видобуток нафти і газу в більш ніж у 40 країнах світу, повністю або частково володіє більше 50 нафтопереробними заводами.

У квітні представники компанії відвідали Харківську область і висловили зацікавленість у розробці і видобуванні в регіоні сланцевого газу. Юзівська газова площа розташована на території Донецької та Харківської областей.