"Shell" начнет бурить первую скважину на Харьковщине уже в этом годуЗаступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов провів чергову робочу зустріч з представниками компанії "Shell" і ГПУ "Шебелинкагазвидобування" ДК "Укргазвидобування". Про це повідомив офіційний сайт ХОДА.

Як зазначив директор з експлуатації компанії "Shell" Ян Снааз, уже цього року планується почати буріння свердловини "Біляївська-40" на Павлівсько-Світловській ліцензійній ділянці надр, у зв'язку з чим компанії необхідно отримати погодження і дозволи для проведення пошукових робіт на свердловині. "У нас є дуже великий список необхідних дозволів і всього 100 днів на їх отримання", - зазначив він. Ю.Сапронов заявив, що всі необхідні погодження та дозволи будуть отримані в найкоротший термін. "ХОДА забезпечить зелене світло такому стратегічному для регіону інвестору, як компанія "Shell", - підкреслив він.

Довідка "SQ". 1 вересня 2011 р. ДК "Укргазвидобування" і міжнародна компанія "Shell" підписали оновлений договір про спільну діяльність з пошуку і видобування вуглеводнів на шести ліцензійних ділянках у Харківській області. Згідно з умовами договору, роботи будуть проводитися на Шебелинській, Західно-Шебелинській, Павлівсько-Світловській, Мелеховській, Герсеванівській і Ново-Мечебіловскій ліцензійних ділянках. Якщо пошук буде успішним і "Shеll" перейде до інтенсивної стадії розробки проекту, загальний обсяг інвестицій складе близько 800 млн. дол.