Науковий парк "Наукоград-Харків" почав свою роботу. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА). Серед засновників парку - академічний науково-освітній комплекс (АНОК) "Ресурс" (Харків). Науковий парк створений за підтримки Національної академії наук України, Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Харківської облдержадміністрації та Харківської міськради.

За даними ХОДА, основними напрямками діяльності наукового парку будуть: інтеграція науки, освіти й виробництва, інтенсифікація використання результатів науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, забезпечення їх інноваційної спрямованості, підвищення ефективності розробки, виробництва та реалізації інноваційної продукції на внутрішніх і зовнішніх ринках, координація наукової, інноваційної, виробничої і комерційної діяльності партнерів наукового парку, розвиток міжнародної співпраці та внутрішньої кооперації в сфері науково-технічної та інноваційної діяльності, а також сприяння залученню вітчизняних та іноземних інвестицій.

Довідка "SQ". Президентом НП "Наукоград-Харків" є академік НАН України Юрій Мацевітий, віце-президентом - ректор Харківської національної академії міського господарства Володимир Бабаєв.

Академічний науково-освітній комплекс "Ресурс" об'єднує провідні академічні інститути та університети Харківщини.