Харьковский совет молодых ученых получит академический статусХарківська обласна рада молодих учених увійде до структури Північно-Східного наукового центру НАН і МОН України (Харків). Про це 17 травня на урочистому прийомі в Харківській облдержадміністрації з нагоди Дня науки заявив голова наукового центру Володимир Семиноженко. За його словами, поки що прийняте попереднє рішення, яке найближчим часом буде документально оформлене.

Як зазначив учений секретар Північно-Східного наукового центру Павло Бубенко, обласна рада молодих учених працювала і раніше, але вона "була ніби підвішена в повітрі". "А тепер вона буде закріплена за академічною структурою, що надасть молодим ученим більше можливостей отримувати підтримку своєї діяльності, зокрема, гранти", - зазначив П.Бубенко.

Як повідомив "SQ" голова обласної ради молодих учених Валентин Чебанов, рада була створена в 2007 р. при облдержадміністрації, але виявилося, що зареєструвати його при ХОДА не можна. Тепер знайдена нова дійова форма роботи ради. У ньому було близько 15 молодих учених з різних ВНЗ, науково-дослідних і прикладних інститутів. Члени ради брали участь у засіданнях журі, яке розподіляє стипендії для молодих учених, розробляли пропозиції Національної академії наук України щодо організації роботи з молодими вченими, щодо поліпшення системи прийому до ВНЗ.

Як зазначив В.Чебанов, 23 травня пройде спільна нарада ради молодих учених і Північно-Східного наукового центру, на якому буде створено нове правління ради. Сам В.Чебанов за віком складе повноваження голови ради, і буде обраний новий його керівник.

У ході урочистого прийому повідомили, що Харківський комітет за призначенням обласних стипендій у галузі науки прийняв рішення у 2011 р. призначити стипендії 39 молодим ученим.

Довідка "SQ". На урочистому прийомі з нагоди Дня науки вчених регіону з професійним святом привітали В.Семиноженко, голова ХОДА Михайло Добкін, Харківський міський голова Геннадій Кернес і перший заступник голови облради Олена Олешко. Вченим області вручили почесні грамоти ХОДА та облради, почесні грамоти Державного агентства з питань науки, інновацій та інформації України.