"Intel" представил новые процессоры с возросшей на 80% производительностьюКорпорація "Intel" (США) представила нові процесори "Intel Xeon E5-2600", продуктивність яких на 80% вища процесорів попереднього покоління. Про це повідомили "SQ" у корпорації. Сімейство процесорів "Intel Xeon E5-2600" покликане задовольнити потребу в обчислювальних ресурсах для обробки зростаючого обсягу трафіку. Нові пристрої можуть використовуватися не тільки в серверах і робочих станціях, а й у комунікаційних системах і системах зберігання даних нового покоління.

Як відзначили в компанії, за прогнозами, до 2015 р. у світі буде налічуватися 15 млрд. пристроїв, підключених до інтернету, і більше 3 млрд. активних користувачів онлайн-ресурсів. При таких темпах зростання кожен користувач ПК, підключений до інтернету, буде щодня створювати більше 4 ГБайт трафіку, що можна порівняти за обсягом з 4-годинним фільмом у стандарті відео високої чіткості. В результаті обсяг збережених даних буде щорічно збільшуватися практично на 50%.

Довідка "SQ". Процесори "Intel Xeon E5-2600" підтримують до восьми ядер і до 768 ГБайт пам'яті. Крім того, вони підтримують набір команд "Intel®Advanced Vector Extension" (Intel ® AVX), який до двох разів збільшує швидкість роботи таких ресурсномістких додатків, як додатки для фінансового аналізу та розробки контенту. Інтегровані функції, включаючи "Intel®Turbo Boost 2.0", "Intel Hyper-Threading" і "Intel®Virtualization", надають додаткові можливості для збільшення продуктивності інфраструктур.

Процесори "Xeon E5-2600" будуть поставлятися партіями по 1000 одиниць. Модельний ряд буде включати в себе 17 моделей вартістю від 198 до 2050 дол. Також будуть пропонуватися три моделі процесорів "Intel Xeon E5-1600" для однопроцесорних робочих станцій вартістю від 284 до 1080 дол.

Корпорація "Intel" - виробник інноваційних напівпровідникових компонентів і технологій.