Научный парк "Технологии приборостроения" создан в Харькове
Науковий парк "Технології приладобудування", до якого увійшли ДП "Науково-дослідний технологічний інститут приладобудування" (НДТІП, Харків) і ТОВ "Світлодіодні технології України" створений у Харкові. Про це повідомив "SQ" директор ТОВ Микола Колосов (на фото). Договір про створення наукового парку був підписав 30 вересня в рамках міжнародного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи".

Як зазначив М.Колосов, зараз науковий парк працює над створенням технологій виробництва світлодіодних джерел світла. За два останніх роки співпраці з інститутом був створений прототип світлодіодного модуля, а також його робочий варіант, який можна впроваджувати у виробництво на різних підприємствах з виготовлення світлодіодного освітлення. Пропонуються світильники від 5 до 200 Вт для внутрішнього і зовнішнього освітлення. При стандартній довговічності виробів у 50 тис. годин (приблизно 5 років) за рахунок впровадження космічних технологій тепловідведення світильників вище на 15%, ніж у іноземних зразків. Зараз триває робота зі зниження собівартості виробів. На базі НДТІП планується виробляти близько 5 тис. виробів на рік.

Як повідомив заступник директора НДТІП В'ячеслав Борщов, обсяг інвестицій у проект створення світильників склав близько 30 млн.грн. За обсягом інвестицій проект здається невеликим, але тим не менш був створений цілий кластер, до якого увійшли Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", Національний університет радіоелектроніки, Харківська національна академія міського господарства, Харківський національний аерокосмічний університет "ХАІ" і НТК "Інститут монокрісталллов".