Державний центр лікарських засобів впровадив у Харкові інноваційну технологію виробництва ліків

ДП "Державний науковий центр лікарських засобів" (ДНЦЛЗ) впровадило на ТОВ "Фармацевтична компанія" Здоров'я "(Харків) інноваційну технологію виробництва оригінального комбінованого препарату "Кардіангенін". Про це повідомила" SQ "заступник директора ДНЦЛЗ з наукової роботи Людмила Алмакаева. За її словами, виробництво ін'єкційної форми препарату впроваджено в 2009 р., у вигляді сиропу заплановане на 2010 р. Кардіангенін був розроблений у ДНЦЛЗ.

За словами Л. Алмакаєвої, діючими речовинами препарату є солі, які вчені запропонували отримувати безпосередньо в реакторі під час приготування розчину. "Закуповуються кислоти (наприклад, аспарагінова і янтарна) і інші речовини, поміщаються ло реактора і виходять потрібні солі. Це дешевше, ніж купувати готові солі у вигляді субстанцій. Крім того, виходить суміщення приготування препарату та субстанцій", - зазначила Л. Алмакаєва.

 

Довідка "SQ". ДНЦЛЗ заснований у 1920 р. До складу ДП "Державний науковий центр лікарських засобів" входять 4 науково-дослідних відділи, 24 лабораторії, 13 секторів, віварій і дослідне поле лікарських рослин.