"Золоту пальмову гілку" 64-го Міжнародного Каннського кінофестивалю отримав американський режисер Терренс Малік, який зняв фільм "Древо життя". Про це повідомляється на офіційному сайті фестивалю. Церемонія закриття відбулася ввечері 22 травня.

Гран-прі кінофестивалю розділили турецький режисер Нурі Більге Джейлан за фільм "Одного разу в Анатолії" та брати Жан-П'єр і Люк Дарденни, які представили фільм "Хлопчик на велосипеді". Нагороду за кращу режисуру отримав датський режисер Ніколас Віндінг Рефн, який зняв картину "Драйв". Приз за кращу жіночу роль журі віддало Кірстен Данст, яка зіграла у фільмі Ларса фон Трієра "Меланхолія". Кращим актором визнаний Жан Дюжарден за роль у фільмі "Актор" режисера Мішеля Хазанавічуса. Приз журі дістався французькій картині "Поліція" Майвенн Ле Беско, а кращим сценаристом визнаний Йоссеф Седар (Ізраїль), який поставив фільм "Примітка" за власним сценарієм. "Золоту камеру" за кращий дебют журі кінофестивалю присудило фільму "Акації" аргентинського режисера Пабло Джорджеллі.

"Золоту пальмову гілку" за найкращий короткометражний фільм отримала українка Марина Врода, яка представила фільм "Крос".

У вівторок, 17 травня, на 64-му Каннському фестивалі пройшов урочистий вечір, присвячений творчості французького актора Жана-Поля Бельмондо, на якому йому також вручили "Золоту пальмову гілку"

Довідка "SQ". Міжнародний каннський кінофестиваль - щорічний кінематографічний фестиваль, який проводиться в кінці травня в курортному місті Канни (Франція) на базі Палацу фестивалів та конгресів на набережній Круазет. Уперше пройшов 1946 р. з 20 вересня до 5 жовтня. З 1952 р. проходить щорічно в травні. Процес відбору фільмів учасників показу і переможців включає кілька стадій. Претендентом на показ в офіційній і неофіційній програмах Каннського фестивалю може стати будь-яка картина, що відповідає попереднім умовам. Це повинні бути фільми, випущені за 12 місяців до березня календарного року проведення фестивалю (правила 2009 р.), які не брали участь у конкурсній програмі інших кінематографічних форумів. Найбільш почесним призом є "Золота пальмова гілка", що присуджується за кращий фільм. Іноді (востаннє 1997 р.) "Золота пальмова гілка" присуджується відразу декількох фільмів.