Фонд Миру сьогодні, 20 червня, опублікував щорічний рейтинг найбільш нестабільних держав світу. На першому місці виявилася африканська держава Сомалі, Україна посіла 110-е місце рейтингу. Про це повідомив "Корреспондент".

Друге місце в рейтингу займає Чад, третє - Судан, на четвертому виявилася Демократична Республіка Конго. Після них йдуть Гаїті, Зімбабве, Афганістан, Центральноафриканська республіка, Ірак, замикає десятку найбільш нестабільних країн світу Кот-д'Івуар. Найбільш благополучною країною, згідно з рейтингом, виявилася Фінляндія, за нею йдуть Норвегія, Швеція, Швейцарія, Данія, Нова Зеландія, Ірландія, Люксембург, Австрія та Канада.

Ознайомитися з повним списком рейтингу можна тут.

Довідка "SQ". Фонд Миру - це незалежна дослідницька та освітня організація, головне завдання якої - запобігання будь-яким державним конфліктам та сприяння економіко-політичній стабілізації в усіх країнах світу. Організація базується у Вашингтоні (США).

Усього в рейтингу Фонду Миру беруть участь 177 країн. Їх добробут оцінюється за 12 параметрами, серед яких - економічні та політичні успіхи, ступінь легітимності влади, демографічний розвиток та рівень громадянських свобод у державі. Усі показники оцінюються за десятибальною шкалою. Чим вище місце тієї чи іншої держави в цьому рейтингу, тим вища її нестабільність.