Багатотисячні акції протесту відбуваються 15 червня в Румунії та Франції: у Бухаресті - проти скорочення зарплат, у Парижі - проти підвищення пенсійного віку. Про це повідомив "Кореспондент".

На вулиці Парижа вийшли понад 20 тис. осіб. Вони виступили проти збільшення пенсійного віку в рамках пенсійної реформи уряду. Поки невідомо, на скільки років уряд Франції планує збільшити пенсійний вік, але демонстранти виступають проти будь-яких змін. Зараз французи виходять на пенсію в 60 років.

У Румунії ж протестували проти скорочення зарплати бюджетникам на 25% і пенсії - на 15%, як того вимагає Міжнародний валютний фонд. Кілька людей постраждали після того, як група учасників акції протесту знесла встановлені поліцією захисні огородження, частково блокувавши будівлю законодавчих зборів. У результаті дій поліції дев'ять учасників акції звернулися за медичною допомогою, а один доправлений до лікарні.

Група демонстрантів з м. Прахова принесла на площу перед парламентом білих ляльок, посаджених на палі і розписаних прізвищами членів уряду. Публічно була спалена лялька, що зображає прем'єр-міністра Румунії Еміля Бока, який 15 червня в умовах безперервного свисту протестуючих виголошував у парламенті промову про необхідність зменшення зарплат і пенсій.