Прокуратура Борівського району порушила кримінальну справу за фактом викрадення виборчої урни. Про це 4 листопада повідомив журналістам заступник начальника управління громадської безпеки Головного управління МВС України в Харківській області Василь Гайчук.

"Представник однієї з політичних сил вихопила у членів комісії урну для голосування на дому, з якою вони повернулися на дільницю, і побігла до штабу своєї партії. Сержант міліції вжив заходів щодо повернення урни, і вона була повернута в цілості. Зібрані матеріали передані до прокуратури, де і було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.158 Кримінального кодексу. Думаю, ця справа ніяк не вплине на підбиття підсумків виборів у районі, оскільки урна не була пошкоджена", - зазначив В.Гайчук.

За його словами, до міліції від політичних партій за час виборчої кампанії надійшло 125 звернень, пов'язаних з місцевими виборами. З 39 прийнято рішення про відмову в порушенні кримінальної справи, до виборчих комісій направлено 15 матеріалів, до прокуратури - 11, з низки матеріалів рішення ще не прийняте.

Довідка "SQ". Ч.5 ст.158 Кримінального кодексу - викрадення чи приховування виборчого бюлетеня (карається штрафом від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів прибутків громадян або обмеженням волі терміном до двох років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до двох років).