У Харківської міської виборчої комісії є підстави для проведення перевиборів міського голови. Про це 3 листопада заявив журналістам член комісії від Християнсько-демократичного союзу Костянтин Чернецький. "Цього року була одна з найбрудніших і неорганізованих виборчих кампаній, і це "заслуга" не тільки тервиборчкомів, а й тих, хто приймав закон про місцеві вибори. Я поки утримаюся від більш жорсткої критики", - підкреслив К.Чернецький.

За його словами, є як мінімум дві підстави визнати ці вибори недійсними. Першим може стати те, що форми на виготовлення виборчих бюлетенів надійшли до друкарні в п'ятницю, 22 жовтня, хоча за законом бюлетені повинні були бути виготовлені ще в ніч з четверга на п'ятницю. Друга причина - багатьом кандидатам на посаду мера не був наданий безкоштовний телеефір. "Пройшло жеребкування ефіру, але самі ефіри не відбулися. Тому будь-який аутсайдер, який не отримав ефірного часу, може заявити, що якщо б у нього була можливість виступити на телебаченні, то він би переміг на виборах мера", - підкреслив він.

За словами К.Чернецького, кілька дільничних виборчих комісій ще не привезли до міськвиборчкому ні бюлетені, ні протоколи з виборів мера.