В Харькове прошел публичный подсчет голосов по выборам мэраПублічний підрахунок голосів з виборів міського голови в режимі онлайн пройшов у Харкові. Як передав кореспондент "SQ", підрахунок був організований міською та обласною організаціями Партії регіонів (ПР) і був проведений у комп'ютерному класі Харківського національного університету радіоелектроніки. За дев'ятьма комп'ютерами (за кількістю міських районів) сиділи оператори, яким зачитували результати голосування лише стосовно двох кандидатах у мери - голові облоргнаізаціі ВО "Батьківщина" Арсена Авакова і в.о. міського голови Геннадія Кернеса, після чого результати були підсумовані.

На процедурі підрахунку були присутні кандидати в мери Євген Гутков (партія "Сильна Україна"), Юрій Орел (партія "УДАР Віталія Кличка"), голова облорганізації "Фронт змін" Олександр Давтян, голова облорганізації Народної партії Станіслав Косінов, деякі почесні громадяни міста та кілька депутатів міськради.

Перед початком підрахунку заступник голови облорганізації ПР Олександр Кривцов заявив, що ця процедура покликана розвіяти інсинуації з приводу того, що озвучені вчора головою облорганізації Партії регіонів Михайлом Добкіним результати виборів мера Харкова не відповідають дійсності. За словами О.Кривцова, при перерахунку використовуються протоколи з "мокрими" печатками з усіх виборчих дільниць Харкова, такі ж протоколи отримали всі члени дільничних виборчих комісій, у тому числі і представники ВО "Батьківщина". Так, результат підрахунку має бути ідентичним у всіх, хто вирішить його провести.

За результатами підрахунку Г.Кернес набрав 130 331 голос, голова облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 605 голосів.

Довідка "SQ". 2 листопада М.Добкін заявив, що за результатами паралельного підрахунку голосів на виборах мера Харкова перемогу здобув Г.Кернес. За його словами, у нього є протоколи з усіх 597 виборчих дільниць міста: Г.Кернес набрав 130 331 голос, голова облорганізації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков - 127 605 голосів.