Голова Харківської облорганізації Партії регіонів (ПР) Михайло Добкін увечері 31 жовтня озвучив журналістам свої прогнози результатів виборів. "Я хочу всіх нас з вами привітати із загальною перемогою демократії і перемогою ПР. Згідно тих цифр, які ми маємо, ПР перемогла в обласній раді, набрала більшість голосів у міській раді. Також ПР буде мати максимальне представництво від мажоритарних округів у міській і обласній радах, і не підлягає сумніву, що ПР перемогла на виборах міського голови. Наразі цифра розриву між Геннадієм Кернесом і Арсеном Аваковим складає за нашими підрахунками більше 4%, і я прогнозую, що вона збільшиться до 7-8%", - заявив він.

За словами М.Добкіна, у міській раді ПР буде представлена 51-60 голосами, в обласній раді цифри очікуються ще вищі. "Так само я прогнозую перемогу ПР у всіх райрадах Харківської області. Якщо у 2006 р. 4 райони мали керівників райрад іншої політичної приналежності, то цього року, я думаю, всі 27 районних рад будуть мати керівників з партквитками ПР. Що стосується мерів 6 міст обласного значення, то я думаю, що якщо не в усіх, то в більшості міст ПР здобуде перемогу", - підкреслив він.

Довідка "SQ". Вибори місцевих рад та міських, сільських та селищних голів відбулися в Україні 31 жовтня. За даними екзит-полу, проведеного компанією JFK на замовлення партії "Єдиний центр", на виборах харківського міського голови А.Аваков набрав 34,7% голосів, Г.Кернес - 30,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного групою "Взаємодія", New Image Marketing за замовленням Партії регіонів, у Г.Кернеса 33,4% голосів, А.Авакова - 31,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного Інститутом перспектив міста, А.Аваков набрав 25,7% голосів, Г.Кернес - 21,2%.