"Для мене ця виборча кампанія стала фактично ідеальною", - заявив 31 жовтня журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, вибори в Харківській області та Харкові пройшли без потрясінь і грубих порушень. Голова ХОДА зазначив, що він усе ж очікує на якісь хвилювання в процесі підрахунку голосів. "Я знаю про ті технології, які будуть застосовуватися при складанні протоколів. І колір чорнила, і всілякі особливі думки на тих дільницях, де буде зафіксована беззастережна перемога в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса. Ми цей шлях пройдемо абсолютно чесно і відкрито і будемо грунтуватися на думці комісій", - підкреслив М.Добкін.

Він зазначив, що про результати exit-poll, проведеного партією "Єдиний центр", йому було відомо вже опівдні 31 жовтня. "На жаль, тривалий час, протягом усього виборчого процесу використовувалися не зовсім чесні, не зовсім допустимі технології з приводу формування в ту або іншу сторону громадської думки. Винятком не стали і прогнози тих або інших сил з приводу результатів виборів. Я знав, який буде результат опитування від "Єдиного центру", що переможе за його результатами не кандидат від Партії регіонів, і навіть знав розрив між А.Аваковим та Г.Кернесом", - заявив М.Добкін.

Він також закликав засоби масової інформації проконтролювати підрахунок голосів на дільницях. "На кожній виборчій дільниці до моменту підписання протоколу, поки на нього не поставлять мокру печатку, закликаємо громадськість, ЗМІ, громадські організації бути максимально вимогливими і разом з усією територіальною громадою вивести єдиний результат". Губернатор підкреслив, що в разі спроб протистояти роботі ЗМІ, він готовий особисто надати журналістам підтримку. "Я думаю, ми з вами всі зацікавлені в тому, щоб волевиявлення територіальної громади Харківської області було 100% підтверджено документально, і той результат, який буде озвучений офіційно, відповідав тому, що було на дільницях", - зазначив голова ХОДА.

Довідка "SQ". Вибори місцевих рад та міських, сільських та селищних голів відбулися в Україні 31 жовтня. За даними екзит-полу, проведеного компанією JFK на замовлення партії "Єдиний центр", на виборах харківського міського голови А.Аваков набрав 34,7% голосів, Г.Кернес - 30,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного групою "Взаємодія", New Image Marketing за замовленням Партії регіонів, у Г.Кернеса 33,4% голосів, А.Авакова - 31,9% голосів. За даними екзит-полу, проведеного Інститутом перспектив міста, А.Аваков набрав 25,7% голосів, Г.Кернес - 21,2%.