IIІ Міжнародний фестиваль короткометражного кіно "Харківський бузок" відкриється 22 травня 2011 р. Про це 30 листопада повідомила журналістам начальник управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Вікторія Маренич. За її словами, у фестивалі візьмуть участь відомі французькі та російські знаменитості, пов'язані з кіно: актори Мілен Демонжо, П'єр Рішар, композитор Максим Дунаєвський у складі журі - кінорежисери Алла Сурікова та Володимир Фокін, композитор Володимир Дашкевич. Також третій "Харківський бузок" відвідає французький дизайнер П'єр Карден. Він привезе один зі своїх театрів, який представить спектакль "Казанова" (В.Маренич зазначила, що П.Карден зараз підтримує три театри).

Відкриття фестивалю відбудеться в будівлі Харківського державного цирку. За словами В.Маренич, така задумка з'явилася у зв'язку з приїздом М.Дунаєвського, батько якого, Ісаак Дунаєвський, написав музику для фільму "Цирк". Окремою секцією на фестивалі буде кінематограф 1930-х рр. Також новим напрямом стане танець у кіно.

В.Маренич повідомила, що П.Рішар не лише розповість про свою творчість, а і представить свій спектакль, у якому гратиме. Актор приїде разом із сестрою і сином. Кожен з них має джазовий колектив, які також виступлять на фестивалі.

Прийом короткометражних стрічок для участі в конкурсній програмі фестивалю розпочнеться 1 грудня і завершиться 30 березня. Переможцям, окрім нагород у вигляді скляних гілок бузку, будуть вручатися також грошові премії. Їх сума поки невідома.

Фестиваль завершиться 27 травня.