Презентація музейної виставки "Щи да каша - пища наша!" відбудеться 9 грудня в Художньо-меморіальному музеї І.Є.Рєпіна (Чугуїв Харківської обл.). Про це 29 листопада повідомили "SQ" у музеї.

Як зазначили в музеї, виставка відкривається в рамках традиційного проведення в Чугуєві Георгіївського свята і буде присвячена організації і традицій харчування в Російській імператорській армії наприкінці XIX - початку XX ст. На виставці будуть представлені старовинні фотографії та експонати з фондів музею та приватних колекцій, що дають уявлення про меню повсякденних і святкових обідів, про раціон, посуд, гастрономічні традиції напередодні та під час Першої світової війни.

У музеї також повідомили, що на презентацію виставки запрошені вчителі чугуївських і харківських шкіл, викладачі ВНЗ, військовослужбовці місцевого гарнізону, громадськість.

Довідка "SQ". День св. вмч. Георгія Побідоносця 26 листопада (9 грудня н.ст.) у Російській імперії відзначався як свято Георгіївських кавалерів, на честь заснування в цей день 1769 р. військового ордена Св. Великомученика і Побідоносця Георгія - найвищої військової нагороди царської Росії. Меморіальне Георгіївське свято відзначається в Чугуєві з 2005 р. силами громадськості, музеїв та місцевих органів влади. Цього року організаторами свята виступили Художньо-меморіальний музей І.Є.Рєпіна і ТОВ "ДАРС-Д" (Чугуїв).