В Харькове презентовали книгу о российско-украинском приграничьеПрезентація книги "Російсько-українське прикордоння: 20 років розділеної єдності" пройшла 28 квітня в Харкові. Він став першим містом, де представили книгу, написану групою авторів - дослідників Російської академії наук і Національної академії наук України. Як розповів 28 квітня на презентації керівник авторської групи Володимир Колосов, матеріал для книги збирався протягом 15 років. "Харків і Бєлгород були опорними містами при збиранні інформації", - зазначив автор.

Як розповів В.Колосов, у книзі йдеться про історичне формуванні російсько-українського кордону, про співпрацю прикордонних областей, вплив української культури на російські міста, розташовані близько до кордону.

За словами автора, перший тираж книги - 750 примірників, видавці ще вирішують, яку кількість з них передати Харкову. Як зазначив організатор презентації і співавтор книги Олексій Кирюхін, якщо книга надійде в продаж в харківські магазини, її вартість складе близько 70-80 грн. За словами О.Кирюхіна, найближчим часом презентація книги відбудеться в Бєлгороді, після цього видання презентують у Києві та Москві.

У презентації книги взяв участь генеральний консул Російської Федерації в Харкові Всеволод Філіпп.