Сесія Харківського облради 27 жовтня затвердила створення Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю.

Як повідомив "SQ" художній керівник і головний балетмейстер ансамблю пісні і танцю Борис Колногузенко, творчий колектив був створений навесні 2011 р. "Я творець ансамблю наполовину, бо друга половина - це губернатор Михайло Добкін, який задумав його створення", - зазначив Б.Колногузенко.

За його словами, сьогодні на сесії було прийняте рішення про створення ансамблю як окремого підприємства, яким цей колектив і планувався. "Але ми не чекали рішення, а з весни цього року активно працювали, підготували велику концертну програму. Зараз в ансамблі близько 100 осіб, частина з яких сумісники. В основному, сумісниками працюють музиканти, а у решти артистів основне місце роботи в ансамблі", - заявив Б.Колногузенко.

Він зазначив, що артистів шукали і в Харкові, і в інших сусідніх містах. "Для нас має значення, наскільки людина цікава в творчому плані, а студенти це чи артисти інших колективів - це не важливо. За здібностями відбирали. Наприклад, до складу танцювальної групи увійшли виконавці відомого театру народного танцю "Заповіт". У зв'язку із цим колектив ансамблю став відразу дуже цікавим ", - заявив Б.Колногузенко.

За його словами, 5 грудня 2011 р. глядачам буде представлена ​​прем'єра великої концертної програми ансамблю. Виступ триватиме 1,5 години. Ансамбль уже запрошений для участі в Днях культури України в Ізраїлі. "Тому за 20 днів ми вилітаємо до Ізраїлю і будемо презентувати народне мистецтво України в їхніх містах. Ось кілька номерів нашої програми - вокально-хореографічна композиція "Поклик весни", вокально-хореографічна сюїта "Буде весілля" і фінальний номер, теж вокально-хореографічна композиція, - "Вітання з України", - повідомив керівник Великого Слобожанського ансамблю пісні і танцю.