Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Шевченка готує виставу за драмою Максима Горького "Останні". "Вважаю її сьогодні неймовірно актуальною. Взагалі зараз час Горького", - заявив 28 жовтня журналістам режисер вистави, художній керівник театру Олександр Аркадін-Школьник.

"Горький - автор нашого театру", - підкреслив він: твори російського письменника не один раз ставилися на його сцені. "Останні" оповідають про конфлікт батьків і дітей. О.Аркадін-Школьник зазначив, що театр набрав велику трупу молодих акторів, і зараз відбувається зміна поколінь: "Я вибрав таку п'єсу, в якій наші майстри зустрінуться на сцені з обдарованою молоддю і відбудеться наступність".

До новорічних свят театр готує новий дитячий спектакль "Кіт у чоботях" за однойменною казкою Шарля Перро у постановці режисера Олега Русова і сценографа Тетяни Пасічник. Прем'єра запланована на 23 грудня.

Також на малій сцені планується поставити п'єсу японського драматурга Куніо Симідзу "Акторська гримерка". Крім того, в режисерських планах О.Аркадіна-Школьника - п'єса Патріка Зюскінда "Контрабас" і п'єса Лесі Українки "Оргія".