Харківський державний академічний український драматичний театр ім. Т.Шевченка цього року у двохтисячний раз покаже на своїй сцені виставу "Шельменко-денщик". Як повідомив 28 жовтня журналістам художній керівник театру Олександр Аркадін-Школьник, до цього ювілейного показу залишилося представити постановку усього кілька разів.

Уперше комедія за однойменним твором Григорія Квітки-Основ'яненка була поставлена ​​в театрі 1943 р. "Це унікальне явище. У виставі грали всі покоління "шевченківців", вона досі жива і користується популярністю", - зазначив О.Аркадін-Школьник.

Він повідомив, що театр подасть заявку до Книги рекордів України, щоб відзначити в ній спектакль як такий, що "найдовше демонструється". "Я переконаний, що він буде в рядку Книги рекордів України і, напевно, потрапить і до Книги рекордів Гіннесса", - заявив О.Аркадін-Школьник.

31 березня з нагоди 90-річчя з дня заснування театру ім. Шевченка глядачам представлять оновлену постановку "Шельменко-денщик". За словами художнього керівника, оновиться акторський склад вистави, декорації та костюми.