В. Смехов презентовал в Харькове трехтомник "Та Таганка", "В жизни так не бывает" и "Али-баба и другие" Російський актор і режисер Веніамін Смєхов 28 квітня в Харківському театрі опери та балету ім.Лисенка провів творчу зустріч у рамках книжкового фестивалю "Світ книги". В.Смєхов також презентував написаний ним тритомник "Та Таганка", "У житті так не буває" й "Алі-баба та інші".

"У моєму житті було три фахи - актор, режисер і письменник. В юності я хотів стати письменником або журналістом, але доля розпорядилася так, що я пішов іншою дорогою. Але все одно писав. А сьогодні презентую тритомник, який є своєрідним звітом про моєму житті", - зазначив В.Смєхов.

"Таганка" - це був вибух у театральному світі Росії. У книзі "Та Таганка" - спогади і історія мого творчого життя. Розповідь починається з того, як я прийшов у театр ще хлопчиськом. Там описується багато пригод і казусів. У збірнику "У житті так не буває" описуються мої щасливі зустрічі з тими людьми, з ким пощастило познайомитися і знаходитися поруч. Це сотні сторінок про друзів - Юрія Яковлєва, Олега Табакова, Олега Єфремова, Юрія Візбора, Володимира Тендрякова та інших. Читачам збірки "Алі-баба і інші" чекає знайомство з чотирма моїми п'єсами, я переказав для сцени казкові події Сходу і Заходу. Кожній п'єсі передує розповідь про найталановитіших людей, з якими я спілкувався під час написання, запису та постановки своїх казок", - підкреслив В.Смєхов.

Довідка "SQ". Веніамін Смєхов Борисович - російський актор театру і кіно, режисер, літератор. Народився 10 серпня 1940 р. у Москві. У 1961 р. закінчив Театральне училище ім. Б.Щукіна. Працював у Куйбишевському театрі драми ім.Горького, Московському театрі драми і комедії, Театрі на Таганці. Знімався в кіно з кінця 1960-х рр., знайшов популярність після виконання ролі Атоса у фільмі "Д'Артаньян і три мушкетери" (Одеська кіностудія, 1979 р.). Знявся в 24 фільмах. Відомий також як режисер драматичних вистав, телеспектаклях і опер у Росії і за кордоном. Письменник (поезія і проза).

ХІІІ книжковий фестиваль "Світ книги" проходить у Харкові 28-30 квітня. У перший день заходу в Харківському національному академічному театрі опери та балету крім творчої зустрічі В.Смєхова відбулися зустрічі з українською актрисою та телеведучою Русланою Писанкою, головним тренером футбольної команди "Металіст" Мироном Маркевичем і першим космонавтом незалежної України Леонідом Каденюком. Вони презентували свої книги і взяли участь в урочистому відкритті фестивалю.

Усі три дні фестивалю в ХАТОБі буде працювати літературна кав'ярня. У ній будуть представлені стенди-експозиції Харківського планетарію ім. Ю.Гагаріна, Харківської державної наукової бібліотеки ім. В.Короленка, видавництва "Телетиждень-Харків" і кімнати-музею Сергія Єсеніна при харківської спеціалізованій школі № 17. Відвідувачі зможуть ознайомитися з раніше не виданою науково-популярною літературою, збірниками наукових праць за галузями знань, художньою літературою, а також з підшивкою видань газети "Комсомольська правда" в Україні" за 13 років.