Картины на военную тематику, а также пейзажи разных стран представлены на выставке Н. Белоусова в Харьковском художественном музее

Виставка живопису Миколи Бєлоусова відкрилася 26 липня у Харківському художньому музеї. В експозиції представлено кілька серій робіт, зокрема, твори, присвячені Великій Вітчизняній війні (ВВВ), Харкову, пейзажі Криму. Виставка приурочена до 70-річчя творчої діяльності художника.

Як повідомили "SQ" у музеї, перша освіта М. Бєлоусова - слюсар-інструментальник, яку він отримав у Харківському профтехучилищі за часів ВВВ. Практику довелося проходити і на прифронтовій смузі. Там художник замалював олівцем поля боїв з розбитими танками і літаками. Цей матеріал дуже допоміг йому при написанні серії робіт про бойові події ВВВ. М. Бєлоусов створив серії пейзажів, міської архітектури, культових споруд, натюрмортів, квіткових композицій. Також художника дуже цікавить тема Сходу - Китаю. Крім того, М. Бєлоусов малює тварин і птахів. Твори на всі ці теми можна побачити на виставці. Всього представлено 48 робіт, написаних протягом останніх років.

"Для свого віку Микола Іванович дуже енергійна людина, яка не втратила ні молодості душі, ні свіжості сприйняття навколишнього середовища і повсякденності. Він оптиміст і непосидючий, тому й творчість майстра оптимістична, яскрава, динамічна", - відзначили в музеї.

Довідка "SQ". М. Бєлоусов народився в 1927 р. у сел. Краснокутськ (Харківська обл.). Живописом захоплюється з дитинства. У 1945 - 1955 рр. навчався у студії образотворчого мистецтва. У 1963 р. закінчив заочний народний університет образотворчого мистецтва ім. Н. Крупської в Москві.