Выставка пейзажей и натюрмортов харьковчанина Е. Варибруса открылась в Харьковском областном центре народного творчества

Виставка живопису Євгена Варібруса "Мій мальовничий край" 23 червня відкрилася у виставковому залі Харківського обласного центру народної творчості. В експозиції представлено близько 80 робіт, написаних у 1970 - 2010 рр. - часи найбільш активного захоплення художника пейзажем. Як повідомили "SQ" у Центрі народної творчості, цьому, зокрема, сприяла робота у Харківському художньому музеї, спілкування з творами мистецтва. Крім пейзажів, в експозиції представлені натюрморти, картини із зображенням квітів. За словами художника, виставка є своєрідним підсумком його творчості.

   

Довідка "SQ". Є. Варібрус народився в 1939 р. у сел. Пісочин Харківської обл. Вчився малювати у місцевого художника-аматора, потім закінчив ремісниче училище, працював на заводі, пішов в армію. Саме перебування в її лавах стало поворотним моментом у виборі подальшого професійного шляху. Після закінчення строкової служби навчався в Харківському державному художньому училищі на відділенні театрально-декораційного живопису. Працював у торговельній рекламі, оформляв аматорські спектаклі. З 1970 р. і майже 35 років працював художником-реставратором станкового живопису та завідувачем сектора виставок Харківського художнього музею.