В Харькове покажут спектакль-эпатаж "Монологи вагины"Виставу-епатаж "Монологи вагіни" вперше покажуть у Харкові. У Центрі культури Київського району сьогодні, 22 лютого, його представить молодий театр "Театро Ді Капуа" із Санкт-Петербурга (Росія). Спектакль поставлений за однойменною п'єсою американського драматурга Ів Енслер. Як повідомив 22 лютого режисер театру Джуліано ді Капуа, це вистава "про щастя, справжній зв'язок з самим собою, з партнером, про все те, що неможливо купити". "Монологи вагіни" закликають до того, що не потрібно вилазити з ліжка - будьте там, - відзначив режисер. - У 15 років потрібно займатися не наркотою, не боротьбою, а любов'ю. Зрозумійте, що так, як у 15, 16, 17 років, ніколи вже не буде". За словами Дж. ді Капуа, спектакль веселий, підіймає дуже важливі і сокровенні питання, але робить це невимушено, легко і дуже зрозуміло. "Монологи вагіни" - справжній приклад того, що спектакль можна зробити гламурно, і він буде цікавий всім, не використовуючи при цьому ходи сучасного шоу-бізнесу", - зазначив режисер.

"Була б моя воля, я би змусив усі держави включити його до шкільної програми. З низки причин ми повинні вказувати, що виставу можна дивитися тільки людям старше 16 років. Насправді цей спектакль було б дуже корисно дивитися дівчатам в 12-13 років . Він міг би змінити в позитивний бік не одну долю, якби його завчасно подивилися, - зазначив режисер. - "Монологи вагіни" - це хрестовий похід проти сорому і святенництва світового значення". За словами режисера, за останні 15 років виставу подивилися понад 5 млн. людей у різних країнах світу. "Театро ді Капуа" показував його у Вільнюсі (Литва), Москві і Санкт-Петербурзі. Зараз театр уперше гастролює українськими містами. "Я впевнений, що "Монологи вагіни" тут повинні бути краще зрозумілі і більш актуальні, ніж у Росії", - додав Дж. ді Капуа.

За його словами, цей спектакль інтимний, і його не можна грати на зали з тисячами глядачів. "Природа сміху в спектаклі в тому, що тебе ловлять на відчутті незручності, і ти раптом розумієш, що тому, хто сидить поруч, так само ніяково - і від цього сміх", - зазначив Дж. ді Капуа. За його словами, на своїх спектаклях він дуже любить розважати глядачів: "Я хочу, щоб люди розслабилися, і якщо вони вже розкрилися, тому що їм добре, то я закладу в них три-чотири думки, які я б хотів, щоб вони забрали з собою".

Він також повідомив, що хоче, щоб з'явився талановитий переклад п'єси "Монологи вагіни" українською мовою.

Довідка "SQ". "Театро Ді Капуа" заснований 2008 р. Дж. ді Капуа і актрисою Ілоною Маркаровою. Обидва є випускниками Санкт-петербурзької академії театрального мистецтва. Дж. ді Капуа, швейцарський італієць, мешкає в Санкт-Петербурзі, є лауреатом премії "Золота Маска". Серед фільмів, в яких знімався, - "Чотири таксисти і собака", "Сіссі", "Матрьошка", "Російська гра".