X етнічний фестиваль "Печенізьке поле" пройде в першу або другу суботу вересня. Про це 20 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" заявив начальник управління культури і туризму Харківської облдержадміністрації Дмитро Кузнєцов.

"Ми закінчуємо опрацювання концептуальної частини заходу, і до кінця цього тижня зможемо говорити про все більш конкретно", - зазначив Д.Кузнєцов. За його словами, цього року фестиваль буде більш молодіжним. "Я не можу поки сказати, хто саме із зірок приїде на фестиваль, але виступати будуть тільки українські виконавці", - зазначив Д.Кузнєцов.

Начальник облуправління культури і туризму підкреслив, що цього року організатори приділять більше уваги транспорту для гостей. "Ті недоліки, які були минулого року, намагатимося виправити, можливо, додамо кілька автобусів", - заявив Д.Кузнєцов.

Довідка "SQ". Етнофестиваль "Печенізьке поле" вперше пройшов у 2002 р. на березі Печенізького водосховища, зібравши більше 6 тис. учасників і глядачів. У 2008 р., за оцінками організаторів, фестиваль відвідали близько ста тисяч гостей, стільки ж у 2009 р. У 2008 і 2009 рр. проходив за підтримки благодійного фонду "Ренесанс", у 2010 р. - за підтримки Харківської облдержадміністрації і Харківської міськради.