Харківських учасників телепроекту "Майданs" запросили для участі в Дні захисту дітей (проводиться 1 червня - "SQ") до Сум. Про це 20 травня повідомила "SQ" адміністратор харківської команди Наталія Сімбірєва. За її словами, сумчанам дуже сподобався парад харків'ян, присвячений темі Радянського Союзу, і вони запросили показати його на святі в їхньому місті.

Як повідомила адміністратор, головна мета, яку ставили перед собою організатори телепроекту, і зокрема керівники харківської команди, - це розвиток дружніх відносин між дітьми з різних міст України, і вона досягнута. "Важко передати ту дружню атмосферу, яка панувала на площі Незалежності в Києві в день фіналу. Часом, діти забували, що вони приїхали вигравати, вони просто спілкувалися з дітьми з інших міст, обмінювалися телефонними номерами", - повідомила адміністратор. Як зазначила Н.Сімбірєва, якщо Харків в результаті sms-голосування телеглядачів переможе, то це буде для нього подвійна перемога.

За словами М.Сімбірєвої, 21 травня в Києві відбудеться гала-концерт, в який включені кращі номери телепроекту. У ньому братимуть участь не тільки команди, що вийшли до фіналу, але і тиі, що не пройшли до нього. Зокрема, запрошення на участь у гала-концерті отримала команда з Одеси (не пройшла до фіналу - "SQ"), але вона відмовилася від цієї участі. По закінченню гала-концерту будуть оголошені результати підрахунків телефонного голосування і буде оголошений переможець конкурсу.

З приводу суддівства фінальних змагань адміністратор відзначила, що було абсолютно очевидно, що переможець у членів журі вже визначився, тому і був на ходу придуманий конкурс капітанів команд. Адже вони знали, що у харківського хореографа Олександра Євмешкіна була травма спини, і він в принципі не зміг би станцювати номер як належить.

 

Довідка "SQ". У Києві, на майдані Незалежності, 14 травня пройшов фінал телеконкурсу "Майданs", в якому брали участь чотири міста - Дніпропетровськ, Запоріжжя, Кіровоград та Харків. Як повідомив наприкінці змагань ведучий шоу російський співак Сергій Лазарєв, переможець фіналу буде визначений за тиждень, тому що неможливо відразу підрахувати голоси телеглядачів, смс-ки продовжують надходити, і було вирішено підрахунок голосів телеглядачів вести протягом тижня, після чого і визначиться найбільш танцююче місто.

У фінальних змагання було три номери, два з яких обов'язкових - парад і сольний номер, а третій був новим - конкурс капітанів-хореографів команд, який був уведений після виконання двох обов'язкових номерів. Після них Харків набрав найбільше голосів журі (44 бали, Кіровоград - 43, Запоріжжі - 42, Дніпропетровськ - 36).

У конкурсі капітанів журі перевагу віддало хореографу команди з Кіровограда Олександру Лещенку (23 бали), хореограф харків'ян Олександр євмешкін отримав 18 балів (член журі - хореограф Мігель поставив йому 2 бали). За результатами трьох номінацій найбільшу кількість голосів журі набрала команда з Кіровограда (66 балів). Друге місце розділили Запоріжжя і Харків (по 62 бали), четверте зайняв Дніпропетровськ (54 бали).