У Харкові стартували Дні в'єтнамської культури. Урочистості з цієї нагоди пройшли сьогодні, 17 листопада, в Харківському національному академічному театрі опери та балету ім. М.Лисенка.

У церемонії відкриття Днів в'єтнамської культури взяли участь надзвичайний і повноважний посол Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні Хо Дак Мінь Нгует, заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, заступник харківського міського голови Ігор Терехов, а також генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат.

У будівлі ХАТОБу також відкрилася фотовиставка, присвячена В'єтнаму, й експозиція в'єтнамської декоративно-прикладного мистецтва. О 19.00 розпочався гала-концерт майстрів мистецтв В'єтнаму.

Харківська міська організація ВО "Свобода" провела пікет цього заходу. Як повідомив кореспондент "SQ" з місця подій, біля Харківського національного академічного театру опери та балету ім.М.Лисенка близько 20 осіб тримають плакати з написами "Любимо і цінуємо в'єтнамську культуру... у В'єтнамі", "Пам'ятай, іноземець, тут господар - українець" і "В'єтнам - для в'єтнамців, Україна - для українців". Окрім того, пікетники влаштували театралізоване дійство: вони зображують в'єтнамців, які торгують на ринку "Барабашово".

Як повідомив журналістам прес-секретар Харківської міськорганізації ВО "Свобода" Ігор Удовиченко, в Україні не повинні проходити Дні в'єтнамської культури, оскільки аналогічні Дні української культури не проводяться у В'єтнамі.
 

Довідка "SQ". Дні в'єтнамської культури в Україні проходять з 14 до 19 листопада в Києві, Харкові та Одесі. Вони присвячені 20-річчю встановлення офіційних дипломатичних відносин між Соціалістичною республікою В'єтнам і Україною.