Пересувну виставку живопису і скульптур про харківський Лісопарк планують показати в різних регіонах України. Ці роботи - експонати виставок, які відбудуться 16 - 18 липня в харківському Центральному парку культури та відпочинку ім.Горького (ЦПКіВ) в рамках творчих днів "За життя". Про це 16 липня повідомила "SQ" організатор виставок Дар'я Кольцова. Крім живописних і скульптурних робіт, мобільна виставка буде включати відеоролики, зняті під час творчих днів. "Ми хочемо, щоб в інших регіонах люди побачили не тільки політиків, міліцію - учасників протистояння в Лісопарку, - але й харківську творчу інтелігенцію, художників, скульпторів і музикантів, які виступають проти вирубки дерев та будівництва дороги через парк", - зазначила Д. Кольцова.

За її словами, експонати виставки живопису в ЦПКіВ будуть розміщені на спилах дерев. Свої роботи покажуть молоді, але досить відомі харківські художники, зокрема, лауреат топ-10 премії в галузі сучасного мистецтва "PinchukArtCentre" Гамлет Зіньківський і переможці фестивалю молодіжних проектів "Non Stop Media" різних років. Також буде працювати фотовиставка "Люди лісу" і "Щоденник подій". 17 липня в парку з'явиться експозиція асоціації дизайну та графіки "4-й блок". У цей же день виступить група "Alarm pressure", яка разом з музичними номерами покаже театралізовану виставу-сюрприз. Також серед учасників заявлена музична група "Папа Карло".

Д. Кольцова додала, що харківських захисників зелених насаджень підтримав і київський театр-студія "Чорний квадрат": у них не вийде виступити в парку Горького, проте в свою виставу, продемонстровану 14 і 15 липня в Харкові, актори включили "Діалоги про парк Горького ".

Довідка "SQ". Як повідомило "SQ" раніше, за словами Д. Кольцової, родзинкою творчих днів стануть проекти ленд-арту. Вони будуть створюватися групами художників з природних і неприродних матеріалів. Місце проведення творчих днів "За життя" - ЦПКіВ ім.Горького, в 100 м від переїзду через дитячу залізну дорогу в напрямку вул.Динамовскої.

Ленд-арт (від англ. Land art - земляне мистецтво) - напрям у мистецтві останньої третини XX ст., заснований на використанні реального пейзажу як головного художнього матеріалу й об'єкта.